Tuesday, January 21, 2014

Terapi buat wanita, syoknya bekerja di rumah

Teks: Masayu Ahmad
sudah sedia bekerja dari rumah, baca naskah ini www.janawangdirumah.com

Pagi sekarang memang sejuk kan, status di fb juga kebanyakan berkongsi suasana dingin dan sejuk. Perubahan cuaca dunia.
Alhamdulillah pagi sekarang agak santai, saya banyak berada di rumah dan meneruskan fokus menulis. Banyak deretan manuskrip untuk disiapkan. Kontraksi tipu-tipu sudah bermula, tetapi tidak tahu bila yang betul-betul.

Urusan pagi juga sukses, anak-anak diurus en.suami dengan baik sekali. Saya hanya membantu keperluan kelengkapan mereka. Malam semalam sebelum tidur, lihat deretan tiga beg sekolah di muka pintu. Alhamdulillah, anak-anak mudah dan sudah mula pandai mengurus sendiri keperluan mereka.

Arissa juga sekarang semakin manja, agaknya sudah tahu tidak lama lagi status bongsunya akan berada garis penamat.

Kelas online masih berlangsung seperti biasa, Untuk keterangan lanjut boleh lihat sebelah ya, klik di situ baca kelas pilihan dan pilih pakej yuran. Kalian juga boleh pilih guru mana kalian mahu sertai dan daftar, selain boleh daftar juga melalui sahaj.

Apa sebenarnya produk yang ditawarkan akademi bekerja di rumah?
Ya, saya terangkan sekali lagi agar kalian faham. Produk informasi iaitu pakej mula bisnes mengikut bidang/bisnes. Kita ada pakej mula bisnes makanan, pakej mula bisnes butik online/offline, pakej mula bisnes di rumah. Salah satu ebook yang ada setiap pakej ialah ebook asas blog dan penulisan. Saya berkongsi cara paling asas puan-puan boleh mulakan, iaitu mula dengan apa yang ada, Yuran dikenakan untuk kalian belajar buat blog, asas penulisan dan mula bisnes online. Ia sangat asas untuk belajar buat borang tempahan. Kita juga belajar bina asas trafik, tanpa perlu mengeluarkan modal. Iaitu salah satunya menulis secara konsisten, itu sebab saya tekankan menulis selama 44 hari secara konsiste. Ia syarat wajib untuk memberi kebiasaan kepada kita untuk kekal fokus dan mahir menulis.

Kepakaran dan keunikan
Selepas mendaftar juga, setipa pelajar akan dianalisa melalui 8 soalan. Kerana keperluan, keunikan setiap orang adalah tidak sama. Itu sebab kita dapat lahirkan banyak blog informasi dan jelas arah tuju penulisannya. Setiap blog ada fokus penulisannya, jadi selepas fokus menulis, sudah tentu blog yang sentiasa ada entri baru sudak disinggah pembaca.

Berapa lama mengambil msa
Ia tertakluk kepada kalian, tidak ada paksaan. Paling laju menyiapkan tugasan adalah dalam masa 10 hari sahaja. Maksudnya memang boleh siapkan cepat.

Bagaimana pula blog boleh menghasilkan pendapatan
Kita sudah ada banyak produk inforimasi pakej mula bisnes, sama ada dijual pakej atau pun dijual secara berasingan. Juga kita sedang pelbagaikan tawaran kelas secara online.

Semua ini akan dipamerkan dan dipromosikan di blog kalian, hanya copy paste, semua bahan sudah disedikan. Dan pakej ini akan bertambah dari masa ke semasa. Sebab itu saya perkenalkan rakan niaga/pengurus online. Faham ke apa yang saya maksudnya ini.

Boleh mendaftar dengan saya melalui pn.masayu@gmail.com atau https://www.facebook.com/masayu.ahmad


Alhamdulillah selamat datang pelajar 33 baru Januari 2013, 382 blog, 21 kelas 13 guru online dedikasi bertugas. Sertai kami kelas online berikut
1. Kelas Asas Blog & Penulisan
2. Kelas Asas Blog & Fanpage Mula Bisnes
3. Kelas Mudah.com
4. Kelas Penulisan Kreatif
5. Rakan Niaga/Pengurus Online
6. Kelas Akaun Bisnes Kecil

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin