Monday, January 13, 2014

cabar diri keluar dari zon selesa

Teks: Masayu Ahmad
Sudah sedia bekerja dari rumah, baca naskah ini dahulu ya www.janawangdirumah.com

Alhamdulillah, banyak yang selesai minggu ini, penuh rutin antara perkara utama selesai sudah urusan anak sekolah. Saya masih menanti kelahiran ke lima, jantina bayi masih lagi berteka teki. Ketika beli belah asyik pilih warna pink, tetapi warna paling selamat saya beli yang tema purple.

Alhamdulillah perjalanan dan perdaftaran kelas online masih berjalan seperti biasa, kami menerima pendaftaran baru setiap hari. Boleh daftar terus melalui saya dan juga melalui guru online bertugas. Amanah untuk berkongsi teknik menjana wang melalui blog, penulisan dan facebook nampaknya sudah jelas. Ada yang sudah capai RM1K sebulan, RM3K sebulan. Sekarang fasa seterusnya untuk saya bantu rakan niaga yang sudah mendaftar mendapatkan sekurangnya Rm100 harian, kemudian kekalkan momentum pendapatan RM1k, 3k, dan 5K. Boleh atau tidak? Ya boleh insya-Allah, asalkan kalian betul-betul mahu fokus.

Produk akademi adalah produk informasi, iaitu kelas online, pakej iklan SOHO dan pakej ebook mula bisnes. Untuk 2014 saya akan cuba lengkapkan seberapa banyak pakej mula bisnes. Ia khusus untuk ebook rujukan berdasarkan temuramah saya secara langsung dengan usahawan online dan juga usahwan offline. Ini keterujaan saya sejak dari dahulu dan alhamdulillah latihan penulisan bisnes ini sudah dimulakan sejak 10 tahun dahulu. Tahun ini saya teruja untuk berkongsi judul-judul yang sudah saya senaraikan untuk siapkan satu persatu sejak 4 tahun lalu. Tinggal lagi hanya selesaikan dengan selesaikan cover. Juga untuk fokus tahun ini lebih banyak terbit sebagai versi fizikal kerana itulah matlamat utama saya.

Masa kini lebih seimbang, kerana 13 guru online sudah mula mendapat rentak dan juga mereka semakin memahami SOP akademi. Jadi seterusnya saya mahu bantu kalian, khusus surirumah, tanpa perlu keluar rumah, menjual produk informasi. Untuk keterangan lanjut kalian boleh klik gambar di sebelah ya, logo akademi bekerja di rumah, atau sebarang pertanyaan boleh terus pm saya di fbhttps://www.facebook.com/masayu.ahmad

Dalam pantang ini saya menyelsaikan ebook paling saya sayang, 44 resipi berpantang, insya-Allah. Lama sudah diperam ebook ini, kali ini juga yang ini saya mahu terbitkan versi ebook dan juga versi fizikal. Insya-Allah. Tak ada masalah apa pu, dalam pantang jaga diri juga, bersama susunan buku yang siap sedia ditelaah. Kan mudah semua hujung jari. Selagi mana kita teruja dengan apa yang dilakukan, ia menjadikan kita terus bergerak dan ia gabungan minat, pengalaman dan keterujaan luar biasa. Itu salah satu faktor utama untuk kita bertahan dalam apa sahaja bidang.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin