Sunday, March 9, 2014

Dilema, keliru, fokus lintang pukang

Dilema, keliru, fokus lintang pukang.

Eh, orang lain dah berhenti kerja sudah boleh kerja dari rumah. Aku pun mahu juga. Mereka boleh aku pun boleh. Nak jual apa ya, jual online, mahu buka butik online lah. 
-Bulan pertama lihat baju kanak-kanak cantik. Mula jual pakaian kanak-kank.
-Bulan ke dua lihat baju hamil cantik gatal tangan buat page baru lagi mahu jual baju hamil. Putus asa sebab laku 2 helai sahaja.
-Bulan ke tiga mahu jual buku. Sebab nampak macam best aje orang lain jual.
-Bulan ke empat mahu jual kek pula. Sebab nampak macam laku.
-Bulan 5, 6, 7, 8, 8, 10, 11, 12. Cukup setahun ada 12 bisnes.
Hasilnya dua hengget sehari, 4 hengget sehari. Kekallah begitu sampai setahun. Lepas itu menangis-nangis mahu kerja semula, sebab tak ada hasil kerja dari rumah.

Inilah masalah ramai wanita yang kononya semangat mahu kerja dari rumah. Tetapi tidak ada fokus. Hasil kajian kes yang datang, sama sahaja, apabila mereka selesai berkongsi saya boleh asingkan, ini kategori
a. Belum sedia
b. kekal gagal
c. Tidak tahu apa-apa wahm, sahm soho- sebab nak google pun malas
d. sukses- dia tahu nak capai matlamatnya sejak hari pertama mahu letak niat berhenti kerja

Juruletih Surirumah.
MasayuAhmad.com ;P
Sudah sedia baca ini dulu sampai lebam www.janawangdirumah.com
penat ai tulis tau


Mahu buka butik online atau offline, baca pula yang inihttp://mulabisnesbutik.blogspot.com/
Mahu tahu cabaran sebenar bekerja di rumah rujuk pula naskah ini http://superwahmsupermom.blogspot.com/
Mahu tahu 101 idea bisnes dari rumah, boleh dapatkan yang ini http://ebookasasblog.blogspot.com/
Mahu tahu 101 idea bisnes makanan, boleh pula dapatkan yang ini http://101ideabisnesmakanan.blogspot.com/
Inilah antara tugas saya berkongsi dan mencari informasi bekerja atau bisnes dari rumah, saya mahu berkenalan dengan kalian, maklumkan apa permasalahan di sini ya https://www.facebook.com/masayuahmaddotcom
Mahu mula mempromosi diri dan bisnes mula dengan kelas blog, penulisan atau bina blog/fanpage bisnes sertai pula kami di sinihttp://akademibekerjadirumah.blogspot.com/
Iklankan bisnes kalian di sini http://sohodirectory.blogspot.com

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin