Monday, August 19, 2013

Pagi bugar, semangat terhebat

Teks: Masayu Ahmad

Alhamdulillah, pagi ini rutin bermula seperti biasa. Aiman dan Arif belu lagi ke PASTI. Disebabkan pok sid tertingal kunci di dalam kereta, maka en.suami perlu hantar Hakim ke sekolah.

Beberaoa tugasan lagi untuk hari ini selain momentum untuk siapkan manuskrip. Insya-Allah. Alhamdulillah kami sudha mula menerima pendaftaran demi pendaftaran.

Ulasan dari puan Asmah, dari kelas guru online Anys Idayu,
ULASAN KELAS BLOG
Bismillahirahmanirahim.

Asalamualaikum w.b.t dan Salam sejahtera kepada pembaca yang budiman.Seperti biasa saya memohon maaf sekiranya terdapat sebarang kekurangan dalam penulisan ini.Kadang-kadang saya juga tak percaya saya mesti menulis karangan lagi macam zamam persekolahan dulu selepas lebih 20 tahun meninggalkan zaman persekolahan sejak 1988.

Allah tiba-tiba beri saya peluang untuk mendaftarkan diri untuk Kelas Asas Blog dengan Puan Anys Idayu Bt Zakaria.Ada banyak kelas macan ni sebenarnya tapi saya tertarik dengan Puan Anys ni sebab beliau sangat rajin mempromosikan kelebihannya jika kita ada blog,ada fanpage dan ada kedai online sendiri.Boleh dikatakan hari- hari saya membaca di fb saya.Betullah kata orang, promosi penting dalam perniagaan....semakin kerap jenama kita disebut-sebut semakin berkembang perniagaan kita.Puan Anys dah buktikan saya memang tertarik untuk belajar dan terus mendaftar walaupun sebenarnya tak tahu lagi macam mana pengisiaannya.

Selepas mendaftar nak mula buat email baru dengan gmail, baru saya sedar sebenarnya saya ni memang zero. Saya hanya tahu berkaitan kerjasaya saja. Buat kertas kerja untuk profil syarikat, buat surat, akaun dan buat buku latihan sendiri saja.Tapi Alhamdulilah Puan Anys sangat sabar mengajar saya hingga saya dapat memiliki blog sendiri iaitu Panduan Matematik Untuk Kanak-kanak.Dari segi penulisan boleh nampak dari berjalan macam kura-kura sampai tak berani angkat muka takut salah pijak, asyik tengok kaki saja. Kini Alhamdulilah dan boleh mengarang catatan harian,panduan kesihatan,panduan matematik dan motivasi diri. Bukan perasan pulak, saya masih belajar memperbaiki diri dalam penulisan saya.Mudah-mudahan suatu hari boleh menjadi inspirasi kepada yang memerlukan ilmu.Insyaallah amin.

Alhamdulilah dapat buat juga kedai online saya Asmahsunnah online.com.Semua Puan Anys Yang mengajar saya .Walaupun masih belajar tapi saya berpuashati dengan apa yang telah ditakdirkan untuk saya, syukur alhamdulilah.Mudah-mudahan suatu hari saya dapat terus menggunakan ilmu ini untuk mengembangkan lagi perniagaan saya insyaallah.

Walaupun masih belajar saya tetap yakin jika saya terus berusaha insyaalah suatu hari saya akan berjaya.Mungkin rezeki saya tak datang bergolek-golek lagi tetapi walau sesukar manapun, apa juga halangannya,walau rezeki tu masih jauh saya tetap yakin bila dah pandai nanti saya akan dapat apa yang saya cita-citakan.Mudah-mudahan Allah permudahkan dan sentiasa bekalkan saya kesabaran dan semangat yang berterusan .Walaupun saya sudah ada bisnes sendiri, tetapi cabaran baru dengan online sangat memberi saya semangat baru untuk terus berusaha.Mudah-mudahan akan banyak lagi ilmu yang dapat saya pelajari selepas ini.

Saya berterima kepada Puan AnysIdayu Zakaria, yang mengajar saya serta ahli-ahli kumpulan yang kita kenali melalui facebook. Ikatan ukhwah yang terjalin menjadikan kita boleh berkongsi ilmu yang bermanfaat.Terimakasih pada Allah yang menghadiahkan saya peluang untuk menyahut cabaran ini.Mudah-mudahan kita semua di rahmati dan diberkati Allah selama-lamanya.amin
Baca lagi di pautan di bawah ;)


Sumber asal di sini ya

http://asmahmdisa.blogspot.com/2013/08/bismillahirahmanirahim.html?spref=fb

Dua kelas masih berlangsung

1. Asas blog dan penulisan

2. Aasa blog dan fan page untuk bisnes

Saya masih lagi memerlukan suri yang komited untuk mengisi jawatan berikut.

1. Pembantu Kelas
2. Guru Online
3. Pengurus Online

1 comment:

Fatin Khadir said...

Assalamualaikum.Boleh sy tahu jwtn ksong tu bkerja scra online ke? Terima kasih.

There was an error in this gadget

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin